Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира за сряда, 12 юли, поредица

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски планира за сряда, 12 юли, поредица
Коментари Харесай

Много важни срещи за Зеленски в сряда

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възнамерява за сряда, 12 юли, поредност от двустранни срещи в границите на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Според президента предпочитан въпрос по време на полемиките ще бъде отбраната на Украйна, оповестява УНИАН.

" Благодарен съм на сътрудниците за тяхната подготвеност да подхващат нови стъпки. Повече оръжия за нашите бойци - повече отбрана на живота за цяла Украйна. Ще донесем нови значими принадлежности за отбрана на Украйна ", сподели президентът, предава news.bg.

Зеленски добави, че за на следващия ден са планувани двустранни срещи с американски, канадски, немски, английски, холандски, японски и други сътрудници.

" Планира се и първото учредително съвещание на Съвета Украйна-НАТО ", уточни президентът.

Припомняме, че във Вилнюс стартира срещата на върха на НАТО, която ще продължи и в сряда. По-специално водачите на НАТО се съгласиха да отстранен условието за довеждане докрай на Плана за деяние за участие на Украйна. Въпреки това те ще могат да поканят Украйна, в случай че всички страни се спогодят.

Освен това днес Украйна публично образува коалиция за образование на украински водачи на самолети F-16. Меморандумът е подписан от 11 страни сътрудници, които ще организират ученията. Освен Украйна в обединението влизат Дания, Холандия, Белгия, Канада, Люксембург, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Швеция и Англия.

Зеленски към този момент съобщи, че би било неуместно, в случай че на Украйна не бъде препоръчана времева рамка за участие в НАТО на идната среща на върха на алианса в Литва.

Президентът и неговият екип поставят напън върху НАТО, с цел да се откри явен път за присъединение на Украйна, откакто войната завърши.

Той сподели, че продължаващата неустановеност по отношение на участието на Украйна в НАТО би означавала, че " е оставена опция за пазарлъци (за) участието на Украйна в НАТО в договарянията с Русия.

" А за Русия това значи мотивация да продължи своя гнет ", сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР